Salt la continut


Fotografie
- - - - -

[Stiri] Bluetooth SIG a adoptat în mod oficial Bluetooth 3.0 !


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 GsmRadar

GsmRadar

    Member

  • Members
  • 196 Postari:

Postat 26 April 2009 - 10:54 AM

Bluetooth Special Interest Group a adoptat în mod oficial Bluetooth 3.0 + HS (specificaþia High Speed). Bluetooth 3.0 foloseºte o combinaþie de tehnologii care permite utilizatorului sã opereze la viteze comparabile cu conexiunile WiFi.

Bluetooth 3.0 permite transferul fiºierelor de dimensiuni ridicate cu o vitezã mai mare, acest lucru fiind posibil prin utilizarea protocolului radio 802.11 – folosit pânã acum de modulele WiFi ºi de routere. Includerea 802.11 Potocol Adaptation Layer (PAL) asigurã o ratã aproximativã de transfer de 24Mbps.

O condiþie esenþialã pentru a beneficia de transferul rapid de date, fãrã a utiliza un cablu USB sau fãrã a fi necesarã logarea la o reþea WiFi, este ca cele douã dispozitive între care se realizeazã transferul sã suporte noua versiune 3.0 +HS. Practic, cele douã dispozitive ce dispun de noua tehnologie se conecteazã prin intermediul protocolului 802.11, se efectueazã transferul de date iar, dupã încheierea transferului, conexiunea se comutã într-un standard inferior.

„Utilizarea protocolului 802.11 a fost cea mai naturalã alegere deoarece oferã eficienþã atât din punctul de vedere al companiilor din grupul nostru, care sprijinã aceastã versiune, cât ºi al consumatorilor - companiile din grupul nostru obþin o funcþionalitate îmbunãtãþitã de la cele douã protocoale radio deja incluse în dispozitive, iar consumatorii vor obþine un transfer mai rapid de informaþii prin Bluetooth 3.0 HS, fãrã sã schimbe modul în care sunt conectaþi. Suntem încântaþi sã extindem posibilitãþile PAN-ului (personal aria network)”, a afirmat Michael Foley, director executiv la Bluetooth SIG.

Bluetooth 3.0 dispune ºi de facilitatea numitã EPC (Enhanced Power Control), care asigurã un plus de stabilitate al conexiunilor ºi, automat, mai puþine deconectãri.

Consumatorii vor putea beneficia de facilitãþile versiunii 3.0, în mod real, într-o perioadã cuprinsã între nouã luni ºi un an. Pentru început, tehnologia va echipa viitoarea generaþie de telefoane mobile, urmând a fi apoi extinsã la camerele video, televizoare sau HDD-uri externe. Posibilitatea de upgrade de la versiunea 2.1 la 3.0 este posibilã doar teoretic, astfel cã, deocamdatã, dispozitivele mobile vechi nu vor putea trece cu uºurinþã la versiunea nouã.

Sursa: Bluetooth
0 useri citesc topicul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi