Salt la continut


Fotografie
- - - - -

[Stiri] Tarife mai mici la interconectare !


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 GsmRadar

GsmRadar

    Member

  • Members
  • 196 Postari:

Postat 26 April 2009 - 10:23 AM

Imagine postata
Operatorii de telefonie mobila Cosmote, Telemobil (Zapp) ºi RCS&RDS îºi vor reduce, de la 1 mai, tarifele de interconectare cu procente situate între 3 ºi 22%. Decizia a fost luatã de Autoritatea Naþionalã pentru Administrare ºi Reglementare în Comunicaþii (ANCOM).

Conform ANCOM, Cosmote Romania ºi Telemobil vor trebui sã adopte un tarif de 0,064 euro/minut (faþã de 0,082 euro/minut, respectiv 0,0801 euro/minut), iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut (faþã de 0,0743 euro/minut). Nivelul tarifelor de interconectare impuse anterior Orange ºi Vodafone, pe baza modelului de calculaþie elaborat în anii 2004-2006, se menþine la 5,03 eurocenþi/minut.

Imagine postata

„Prin impunerea acestor tarife de interconectare ne asigurãm cã utilizatorii români beneficiazã de tarife convenabile pentru apeluri în afara reþelei lor. În absenþa reglementãrii, tarifele pentru serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile pot fi stabilite la un nivel excesiv ºi ineficient, deoarece concurenþa dintre furnizorii de telefonie mobilã îi determinã pe fiecare dintre aceºtia sã maximizeze beneficiile propriilor utilizatori finali, în detrimentul utilizatorilor altor reþele, care sunt nevoiþi sã suporte un nivel al tarifelor mai ridicat pentru apelurile terminate în reþeaua respectivã.”, spune preºedintele ANCOM Cãtãlin Marinescu.

În afara obligaþiei de orientare pe costuri a tarifelor, ANCOM extinde ºi celelalte obligaþii la toþi cei cinci operatori. Se adaugã, pentru toþi operatorii, obligaþia de a publica o Ofertã de referinþã pentru interconectare, obligaþie pe care RCS&RDS va trebui sã o îndeplineascã pânã la 1 ianuarie 2010. Astfel, toþi cei cinci operatori vor avea urmãtoarele obligaþii: transparenþã (publicarea unei oferte de referinþã pentru interconectare), nediscriminare, controlul tarifelor prin fundamentare în funcþie de costuri, pe baza unui sistem de contabilitate a costurilor aprobat de autoritate, obligaþia de furnizare a unor servicii ºi de acordare a accesului la anumite facilitãþi.

Anterior acestei hotãrâri, Orange ºi Vodafone au acuzat tarifele de interconectare adoptate de ANCOM, considerând cã autoritatea de reglementare în domeniul comunicaþiilor duce o politicã de favorizare a intereselor grupului Romtelecom-Cosmote.

Sursa: ANCOM
0 useri citesc topicul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi